ناظر نیوز به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، بانک جهانی در گزارش خود اعلام کرد که خدمات اساسی به فلسطینیها به دلیل فقدان بودجه در معرض خطر قرار گرفته است.
در این گزارش آمده است که اوضاع اقتصادی نوار غزه به دنبال محاصره ۱۰ سال گذشته و کمبود نقدینگی در حال فروپاشی است، طوری که کمکها دیگر برای تحرک آن، کافی نیست.
بر اساس این گزارش، تمامی این موارد باعث شکلگیری وضعیتی نگرانکننده شده است، طوری که از هر دو فلسطینی یک شخص با فقر دست و پنجه نرم میکند و نرخ بیکاری در میان جوانان غزه بیش از ۷۰ درصد است. اقتصاد غزه به شدت در حال فروپاشی است و با نرخ رشد منفی شش درصدی در سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ همراه بوده و شاخصها حاکی از آن است که درحال حاضر این وضعیت بدتر نیز شده است.
بانک جهانی همچنین در گزارش خود آورده است: علیرغم اینکه محاصره ۱۰ ساله مشکل اصلی غزه است اما با این حال مجموعهای از عوامل بر اوضاع کنونی آن تاثیر داشتهاند. از جمله این عوامل کاهش تدریجی کمکهای مالی آمریکا به فلسطین و همچنین کاهش برنامههای آژانس امداد و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) است.
بانک جهانی تاکید کرد: گرچه در حال حاضر اوضاع کرانه باختری تا این حد بد نیست اما اقتصاد آن نیز درحال فروپاشی است و احتمال داده میشود که فعالیت اقتصادی آن در دوره آتی به شدت کاهش یابد.
در همین راستا، مارینا ویس، مدیر و نماینده بانک جهانی در غزه و کرانه باختری نیز اظهار کرد: جنگ، محاصره، و درگیریهای داخلی اقتصاد غزه را در حالت فلج قرار داده است. این وضعیتی است که مردم در آن از فقر، افزایش بیکاری، بدتر شدن خدمات عمومی از جمله مراقبتهای بهداشتی، آب و بهداشت رنج میبرند.
وی افزود: این وضعیت نیاز به راه حلهای فوری و پایدار دارد.
بانک جهانی قرار است که گزارش خود را در جلسه فردا (چهارشنبه) کمیته ویژه کمک رسانی به ملت فلسطین در نیویورک مطرح کند.