گزارشگر ویژه سازمان ملل روز دوشنبه از رهبران جهان خواست تا از ارتباط تجاری و اقتصادی با ارتش میانمار پرهیز کنند.
سازمان ملل در همین ارتباط ارتش میانمار را به دلیل نقض حقوق بشر علیه مسلمانان روهینگیا مشمول تحریم همه جانبه اقتصادی دانسته و از کشورهای جهان خواسته تحریمهای اقتصادی بیشتری را علیه نظامیان میانمار به کار گیرند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل هدف از تحریم اقتصادی ارتش میانمار را جلوگیری از تشدید تنش و بحران بیشتر در این کشور عنوان کرده و افزوده است آوارگی سازماندهی شده بیش از ۷ هزار اقلیت مسلمان در استان راخین و خشونت به کار گرفته شده علیه آنان توسط نیروهای ارتش مهمترین دلیل برای اعمال تحریم اقتصادی علیه ارتش میانمار است.
این نخستین بار است که گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار تحریم اقتصادی ارتش میانمار شده است. این درخواست گزارشگر سازمان ملل در گفتگو با خبرنگاران در جاکارتا، پایتخت اندونزی اعلام شده است.
در این گزارش گفته شده بیش از ۵۰ شرکت مختلف از فرانسه، بلژیک، سوئیس، هنگ کنگ و چین مشغول معاملات اقتصادی و تسلیحاتی با نظامیان میانمار هستند که لازم است ارتباط این شرکتها با ارتش میانمار متوقف شود.
گفتنی است ارتش میانمار در ۲۵ آگوست ۲۰۱۷ حملات خود به منطقه راخین را آغاز کرد. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جان باخته و حدود ۳۵۰ روستا توسط ارتش میانمار و بوداییان افراطی به آتش کشیده شد.
طبق آخرین گزارش سازمان ملل، شمار مسلمانانی که از ۲۵ آگوست ۲۰۱۷ به این سو از خشونتهای ارتش میانمار و بودائیان افراطی گریخته و به اردوگاهها و اقامتگاههای موقت در حومه کاکس بازار بنگلادش پناه بردهاند به ۷۲۵ هزار نفر که ۶۰ درصد آنها را کودکان تشکیل می دهند، رسیده است.
از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۸۴ درصد از جمعیت ۲ میلیونی مسلمانان ایالت غربی راخین در پی خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی به کشورهای همسایه گریختهاند.
سازمان ملل متحد و سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر خشونت علیه مسلمانان آراکان در میانمار را «پاکسازی قومی» و «نسلکشی» توصیف می کنند.
سیدحسین نقوی حسینی با اشاره به موضوع جداکردن کودکان مهاجر از والدینشان بنابر سیاست های مهاجرتی ترامپ،گفت: آمار نهادهای رسمی آمریکا نشان میدهد سیاستهای سختگیرانه دولت ترامپ علیه مهاجران به جدایی حدود 900 کودک از والدینشان در نقاط مرزی آمریکا منتهی شده است.
وی با بیان اینکه دولت آمریکا والدین کودکان مهاجر را به تلاش برای ورود غیرقانونی به آمریکا، نقض قوانین مهاجرتی یا ارتکاب جرم و بهانه های مختلف متهم و آنها را بازداشت یا قرنطینه کرده است، افزود: متاسفانه این کودکان مهاجر در قالب سیاست "تحمل صفر" دولت ترامپ در موضوع مهاجرت غیرقانونی، مانند اسیران جنگی، بدون اطلاع قبلی منتقل میشوند.
گروه سیاسی ــ عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در نگاه اسلام حقوقالناس بر حقوقالله تقدم و اولویت دارد، گفت: تفاوت اصلی حقوق بشر اسلامی با حقوق بشر عرفی یا غربی در ابعاد تکمیلی است؛ به عبارتی حقوق بشر اسلامی کاملتر، وسیعتر و قویتر است و پشتوانه آن خداست. اما حقوق بشر عرفی یا غربی پشتوانه الهی ندارد و تنها برخی موارد از حقوق انسانها را احصا کرده است.