اتحادیه جهانی حقوقدانان مستقل مسلمان دیوان بین المللی دادگستری، یکی از ارکان ششگانه اصلی سازمان ملل است که قضات آن شامل 15 حقوقدان برجسته جهانی، توسط مجمع عمومی و شورای امنیت با رای اکثریت انتخاب می شوند. برای اینکه این دادگاه جهانی همیشه فعال باشد، هر سه سال یکبار، 5 قاضی از این تعداد با رأی گیری در شورای امنیت و مجمع عمومی تجدید انتخاب یا تعویض می شوند. در انتخاب این افراد، فردی به عنوان قاضی انتخاب خواهد شد که هم در مجمع عمومی و هم در شورای امنیت در رای گیریهای مجزا، حائز اکثریت آرا باشد. گفتنی است که در رای گیری شورای امنیت در این رابطه، تفاوتی میان اعضای دائم و غیردائم وجود ندارد. بنابراین، اکثریت مطلق در مجمع شامل 97 رای مثبت و در شورای امنیت شامل 9 رای خواهد بود.
اتحادیه جهانی حقوقدانان مستقل مسلمان کمیته سوم سازمان ملل متحد قطعنامه ای را علیه وضعیت حقوق بشر در ایران به تصویب رساند. به گزارش خبرگزاری مهر، کمیته سوم سازمان ملل متحد قطعنامه ای را بدون اجماع آراء علیه اوضاع حقوق بشر در ایران به تصویب رساند. این در حالیست که ٩٨ کشور با قطعنامه حقوق بشری ضدایرانی همراهی نکرده و تنها ٨٣ کشور به آن رأی مثبت دادند. آمار منتشره نشان می دهد که ۳۰ کشور به این قطعنامه ضد ایرانی رأی منفی و ۶۸ کشور نیز رأی ممتنع داده اند. لازم به ذکر است، جمهوری اسلامی ایران همواره ادعاهای حقوق بشری کشورهای محور غربی- عبری- عربی علیه تهران را بی اساس و فاقد وجاهت قانونی اعلام کرده است.
اتحادیه جهانی حقوقدانان مستقل مسلمان بررسی نظام شکایت فردی در کنوانسیون اروپا :
در فصل اول آن با تاریخچه کنوانسیون و حقوق تعریف شده در آن و پروتکلهای آن، قابلیت شمول کنوانسیون در زمان و مکان، حق شرط نسبت به مقررات کنوانسیون، اعلامیههای صادره تحت مادهء 25 برای اعلام پذیرش صلاحیت کمیسیون جهت دریافت شکایات فردی و تاثیر کنوانسیون در نظام داخلی